2012. augusztus 13., hétfő

45-46. nap: Hullanak a csillagok

2012 Augusztus 11-12.

mottó: "Az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye: rövid és céltalan..."

Szombaton bementem az óvárosba a gitárral kicsit bohóckodni az esti találkozó előtt, és megint megtalált pár gratuláló szó. Amúgy a srác neve vicces volt akivel beszéltünk egy kicsit, mivel a családneve "Vonvirag", és tudta, hogy félig magyar a neve, de rokonokról nem tudott. Este találkoztunk Szasa-val a parlamentnél, aztán belevetettük magunkat a Buskers fesztiválba egy kis spanyol gyümölcsbor támogatásával kiegészülve. Első körben a holland (érdekes mód spanyolul beszéltek) Plan D (D terv) nevű párost néztük meg, akik azért viccesek, mert egy félbefűrészelt (de működő) bogárral (a kocsira gondolok, egy félbefűrészelt bogárbogár annyira nem lenne mókás) bohóckodnak mindenféle vicceset, meg zenélnek közben. Utána körbe körbe mászkáltunk, megint millió zenekar meg ember volt az óvárosban. Közben persze összetalálkoztunk mindenféle ismerősökkel, akik csatlakoztak hozzánk. Meghallgattuk Menic deep country blues-át, aztán tárgyaltam is az eredetileg amerikai származású blues gitárossal, és le is beszéltünk egy közös zenélést a közeljövőbe. A bluesbuli után visszamentünk a Münster platz-ra, ahol a többiek unszolására kellett egy kis koncertet tartanom, majd Ulmassal körbejártuk a vidéket. Később Pavlitoék is becsatlakoztak, a nagy flamenkózás után pedig kimentünk az erdőbe hullócsillagokat nézni. Útközben még persze megálltunk meghallgatni a Kapaikos nevezetű dán zenekart. Ők azért voltak érdekesek, mert MANDOLINNAL játszottak PUNK zenét... :) Mókás... 
Miután kiértünk az erdőbe, raktunk egy kis tüzet, és bámultuk az eget. Majdnem mindenki látott jó pár hullócsillagot, majd hajnalban hazamentünk. Gyönyörű volt ez a mai nap is, főleg a végén megkoronázva a meteoritokkal. Kívántam is hármat ;)

A vasárnapom pihenéssel és gépújratelepítéssel telt. Lassan már tényleg megírom a bankos tapasztalataimat is, csak mindig annyi minden történik, hogy még nem volt erőm-időm nekiülni :)


Sajttal töltött sült szafaládé csiliszósszal... Nyamiiii

No ez a fotó a www.buskersbern.ch-ról származik.



Ha valakinek tetszettek a graffitik (volt pár nagyon jó), akkor kiválaszthattad és megvehetted.

Na ezt több mérnök sem tudta megfejteni hirtelen, hogy minek van egy kulcslyuk az egyik ház betonpillérjén. Maximum arra gyanakszunk, hogy az utcai világítást lehet vele kapcsolni. (Vagy csak simán mókás kedvében volt a kőműves?) 



Menic


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése