2013. május 22., szerda

Egy elveszett blogbejegyzés, avagy Matyi szülinap, nyárihógolyózás, medvehagymás hegymászás...


2012 Április 12-19

mottó1: „Ötven esztendő még nem a vége, hanem a fele az életnek.”

Hát sajnos „ez” a blogbejegyzés elveszett az éterben és sehonnan sem tudtam visszanyerni, úgyhogy pótolom, és próbálom az emlékeket is felidézni, amely kicsit nehézkes lesz, mivel már egy hónapja voltak ezek a történések.

Vasárnap Gáborral és Dórival (kb nulla alvás után, mert előző nap kicsit buliztunk) elindultunk a festői Jurába azzal a címszóval, hogy medvehagymát fogunk gyűjteni. Na hát bár már a parkolóban a kocsitól 1 méterre találtunk medvehagymát, azért a biztonság kedvéért elkezdtünk hegyetmászni. Gyönyörű idő volt, tűzött a nap (NB: napolaj), úgyhogy nagyon kellemeset másztunk. Egyik csúcson megpihenésünk közben egy rókakoma osont el nem messze tőlünk. Koradélutánra már igencsak elfáradtunk, úgyhogy megpihentünk és elfogyasztottuk a lakománkat, majd a hegy északi oldalán elindultunk lefelé. A „másik oldal”-t viszont még majdnem teljesen hó fedte, így nagyon mókás volt a havat taposni. Dórival nem egyszer el is estünk a nagy hóban. Végülis találtunk egy medvehagymával sűrűn benőtt domboldalt is, ahol jól megtömtük a zsákjainkat. Hazafele még beugrottunk egy fél órára Solothurnba, mivel Dóri még nem járt errefele. Éppen hogy hazaestem és lezuhanyoztam, máris indulni kellett, hiszen a többiekkel le volt beszélve egy kis közös zenélés a kollégiumban. Nagyon hangulatos volt, a spanyol cimborámékkal zenéltünk egy jót, és meg is beszéltük, hogy ezt a jövőben is folytatjuk.

Pénteken munka után elbúcsúztattuk Jianfeng kollegánkat, aki ideiglenesen átteszi a székhelyét Zürichbe, és ott várja ki, hogy Kínából megkapja a professzori állását. Ennek örömére egy hatalmas beltéri sütögetést csináltunk az egyetemi klubszobában (kint meg szakadt az eső). Mi Gáborral hamar leléptünk a buliból, hiszen rohantunk (gurultunk a szó mindenféle értelmében ekkor már) át Fribourgba, hiszen Matyi barátunk éppen ma ünnepelte az ötvenedik születésnapját. Boldog születésnapot Matyi ezúttal is! Matyi kívánsága az volt, hogy ajándékot ne, viszont tortákat vigyünk, és dobjuk arcon velük. :) Összesen 5 tortát kapott arcba, meg tőlünk egy jó adag tejszínhabot két oldalról. Matyi ismét kitett magáért, azt hittem a vacsora végére meghalok annyira tele ettem magamat. Volt két-három féle előétel (orosz husos-sajtos kenyérdarab, olasz szárított paradicsom, szicíliai husos gombóc), több féle főétel (pasta al forno, csilis csirke), és többféle desszert (torta, marcipános tiramisu, eper, vaníliapuding, csokiskekszes süti). Nagyon jó kis buli volt, jókat beszélgettünk egész este folyamán.

(A fotók egy részéért köszönet Gábornak)



Itt még nem sejtettük. Mit nem sejtettünk?



A napos oldal...

A horizonton elterül az Al pók.


Csúcskönyv



Nyári hógolyó




Nem zavarta, hogy mafla nagy hó van.

Így néz ki, amikor belefekszem a hóba...



Tanyálásaink egyike

Medvehagyma...

...gyűjtöget és

Ebből ivott a nagy maci






Ez már Solothurn






Muzsikaaa










Hazaródolás... Még jó, hogy nagy a lift, befért a sok cucc velünk egyetemben


Beltéri BBQ

Baconba csavart spárga.




Boldog születésnapot Matyi!










Csúcsmászás



Brrrr... Mmmmmmmmm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése