2012 Október 2-12.
mottó: „ Aki fél az
alkoholmérgezéstől, az ne igyon mérgezett alkoholt…”
A héten nem nagyon voltam sehol
sem hétköznap, mert Gábor betegeskedett, ugyanakkor sok munkám is volt az
egyetemen és otthon is, meg zenét szereztem amikor épp nem dolgoztam.
Pénteken volt a kerek 100. napom
Svájcban. Az első 100 nap csodás volt, remélem ez csak (akár a nemzetközi
helyzet) egyre fokozódik. Munka után
felvettem egy új számot, amit a héten írtam. Este Kata barátommal és két
cimborájával videócseteltünk éjszaka.
Szombat este átmentem
Julcsiékhoz, hiszen jövő kedden költözik ki Ausztráliába egy 6-9 hónapos
időtartamra, aztán a barátai még el akartak tőle búcsúzni. Megint remek kis
társaság jött össze, Julcsi sütött Brownie-t amit magyarul fogalmam sincs, hogy
kéne mondani, de az biztos, hogy a fő összetevője az kb. 98%-ban csoki, és Isteni.
Julcsi továbbá csinált egy koktélt (Gábor azt mondja, hogy ez tipikus
németeknél, és „krampampuli”-nak hívják), bár mi nem gyújtottuk meg, és a
kpulit asszem megszokás... Az egészhez kell egy jónagy vödör, bele eper, cukor,
vodka, bor és pezsgő. Itatja magát a dolog, úgyhogy okosan kell fogyasztani, de
nagyon finom. A buli közepén kiderült, hogy Julcsi lakótársának, Tamarának van
egy gitárja, úgyhogy akkor mi lenne, ha játszanék egy kicsit? Hát ebből a
szokásos hajnalig tartó zenélés-táncolás lett végül is… Reggel egy rövid
asszimilálódás után elköszöntem Julcsiéktól, aztán elindultam a bolhapiacra. Amúgy mivel tudom, hogy pl. Julcsi is olvassa a blogomat, ezért itt is "Kívánom neked, hogy érezd jól magadat a kenguruk földjén, és jó utat, biztos utat, benzinkutat" :)
Sarah-val és Noémivel néztük meg az eladó portékákat. A piac amúgy kb. a
Verseny utcai piac árúkészletével volt felszerelve, szóval érdekes emberek
árulnak érdekes portékákat a használt síszemüvegtől a fröccsöntött kertitörpén
keresztül a régi kitüntetésekig mindent meg lehet találni itt, és természetesen
alkudni is lehet. Egyedüli különbség a piac igényességében van, itt senki sem
büdös, ami valljuk be; nem egy hátrány… Piac után beültünk a piac melletti
kávézóba, majd átmentünk Sarahoz csinálni egy sajtfondüt. Háát aki valaha is
szerette a sajtot annak ez a gasztronómiai mennyek kapuja. Egy nagy kerámia
biliben megmelegítettük a bort fokhagymával és egy kis liszttel, majd
hozzáadtuk a két féle svájci sajt keverékét (Gruyére és azt hiszem
Fribourgese). Még pár fűszer, és amikor elkészült, akkor az egészet egy „Bunsenégő”
felé tettük, és körbeültük. Hosszú villákkal lehet mártogatni mindenféle cuccot
a forró olvadt sajtba. Kenyér, alma, szőlő… Ami épp van. Hát Isteni… Ahogy
Bodonyfesztiválokon tanultam a kifejezést: „gasztronómiai orgazmus”-t okoz.
Persze az embernek ilyenkor nem szabad számolnia a kalóriákat… És természetesen
biofiziológiai okok miatt érdemes alkoholt fogyasztani hozzá „Szétcsapatni egy
kis fehérborral” :D. A fondüparty után még dumáltunk pár órát, aztán mindenki
hazament. Én még otthon fizikáztam a Hugicámmal skypeon keresztül, aztán eltettem
magamat szép lassan a jövő hétre.
A képekért köszönet: a Ziglerspital radiológiai osztály munkatársainak, valamint Noéminek és Julcsinak.
|
Ezt hívja a szaknyelv alkarcsont törésnek |
|
Julcsival megint hoztuk a vicces formánkat. |
|
Nyamiii |
|
No ez meg olyan, mint otthon is szokás, csak mustárral is meg van kenve belülről, meg egy kis olasz sajt is van benne.. |
|
Brownie |
|
Glóriák :D |
|
Nem tudom Sarah hogy lát ilyenkor :D |
|
Első fondüfőzésem |
|
Sarah-val és Noémivel |
|
Nyamiiii |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése